Снимка: БулфотоНови обвинения се очаква да бъдат повдигнати на обвиняемите за

...
Снимка: БулфотоНови обвинения се очаква да бъдат повдигнати на обвиняемите за
Коментари Харесай

Повдигат нови обвинения на задържаните по случая Иванчева

Снимка: Булфото

Нови обвинявания се чака да бъдат повдигнати на обвиняемите за корупция кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, нейният заместител Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на юрист Ирен Савова, бранител на Петрова, която е призована в Националното разследване, с цел да съставлява своята подзащитна, предава Българска телеграфна агенция.

Преди седмица при акция в центъра на София прокуратурата и КПКОНПИ Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха арестувани. Иванчева е упрекната за рушвет в изключително огромни размери, които съгласно прокуратурата поискала от предприемач, а заместничката й и Дюлгеров за нейни помагачи, написа novini.bg.

Специализираният съд остави тримата за непрекъснато в ареста, като се чака в четвъртък взетата мярка да бъде обжалвана пред по-горната инстанция.

" Да бъдем призовани през днешния ден за нови обвинявания е процесуално нарушаване, тъй като от момента на призоваването до в този момент няма изискуемия тридневен период, както го изисква Наказателно-процесуален кодекс ", сподели юрист Савова.

Тя изясни, че не й е била дадена опция да приказва с нейната подзащитна Петрова, с която са били разграничени от стъкло. Обвиненията обаче към момента не са подготвени и юристите чакат да бъдат привикани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР